Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupája

2019.10.30.
Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupája

A Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ meghirdeti a Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupáját egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára! Várjuk minden olyan alapszakos és mesterszakos egyetemi hallgató valamint doktorandusz jelentkezését (bármilyen bölcsészettudományi vagy társadalomtudományi területről), aki orosz témák iránt érdeklődik, és szeretné megmérettetni magát.

A Kupa terveink szerint két fordulóban zajlik le. Az első fordulóban 5 perces prezentációban kell a versenyzőknek bemutatni a választott tudományos munkájuk témáját, majd a második fordulóba továbbjutók további 10 percet kapnak arra, hogy részletesebben kitérjenek a témával kapcsolatos további eredményekre és saját kutatásuk menetére. A versenyzők közül a szakmai zsűri és a közönség együtt fogja kiválasztani, hogy kik jutnak tovább illetve kik lesznek a dobogósok. Az elbírálás során tartalom és forma, kutatói elkötelezettség és előadói kvalitások egyaránt fontosak.

A Kupa december 6-án 13 órakor kerül megrendezésre az ELTE BTK kampuszán. A jelentkezéseket november 25-én reggel 9 óráig várjuk elektronikus formában az alábbi űrlapon.

További információk a Kupa felhívásában, illetve a ruszisztika@btk.elte.hu címen.