Orosz nyelv mindenkinek

Orosz nyelv mindenkinek
04/06

2019. április 06. 14:00 - 16:00

ELTE Ruszisztikai Kabinet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. Főépület, 2. emelet, 236-237)

04/06

2019. április 06. 14:00 - 16:00

ELTE Ruszisztikai Kabinet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. Főépület, 2. emelet, 236-237)


Hat európai ország vesz részt az oroszországi kezdeményezésű „Orosz nyelv mindenkinek” projektben, mely a „Gorod mecsti” regionális társadalmi mozgalom és a „Prodvizsenyije” jótékonysági alapítvány közös szervezésében valósul meg. A Ruszisztikai Kabinet programjára április 6-án 14 órakor kerül sor.

A kezdeményezés hat európai ország, azaz Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia és Szlovákia területén valósul meg.A projektalapvető feladatai a következőek: az orosz nyelvhez való viszony kutatásának előmozdítása, olyan programok rendezése, amelyek az orosz nyelvet népszerűsítik, valamint 2019 márciusában és áprilisában oktatási szimpóziumok megvalósítása a résztvevő országok mindegyikében.

Az „Orosz nyelv mindenkinek” olyan emberek részvételére számít, akik Oroszországból származnak, vagy orosz nyelvet tanulnak valamilyen meghatározott céllal, például azért, hogy később Oroszországban tanuljanak. A projekt aktualitását az adja, hogy a résztvevő országok és Oroszország közötti üzleti és kulturális kapcsolatok jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. Éppen ezért az emberek közötti minőségi kommunikáció szerepe is nőtt, hiszen ez segíti, hogy elérjük közös céljainkat.

A mindenki számára nyitott program része egy „Az orosz nyelv tanításának és tanulásának perspektívái és kihívásai” című kerekasztal, melynek résztvevői megvitathatják az orosz nyelv tanulásának és tanításának perspektivikus irányait és a munkájuk során tapasztalt nehézségeket. Emellett az orosz nyelv tanulásának leghatékonyabb módjai kerülnek bemutatásra, csakúgy, mint az orosz nyelv tanításának jelenlegi helyzete.