Évadzárő, évzáró, díjátadó ünnepség

Utolsó programok 2021-ben a Ruszisztikán

Gyimesi Zsuzsanna | 2021.12.20.
Évadzárő, évzáró, díjátadó ünnepség

2021. december 18-án, pompás színfalak között, az Andrássy úton az Orosz Házban sor került az évadzáró metodikai szombatra, az évzáró karácsonyozásra, Az Év Orosztanára és az Orosztanári Életműdíj, valamint a Fiatal Ruszisták III. Prezentációs Kupája díjazottjainak jutalmazására.

A metodikai szombatokat Pálosi Ildikó indította útjára 2011-ben, s azóta, 10 éven át Oszipova Irina tanárnő havonta egy szombatját a hazai orosztanárokkal töltötte, hogy segítse a nyelvi feltöltődésüket és módszertani naprakészségüket. Az összejövetelek mindannyiunk számára fontosak lettek, mind szakmailag, mind emberileg. Megismertük egymás süteményspecialitásait, szakmai kalandjait, terveit és emlékeit. A metodikai szombatok legalább öt tanárgeneráció közös nevezőjévé váltak.   

December 18-án csodálatos karácsonyfa mellett, bársony székeken ülve figyeltük, ahogy néhány év kihagyás után átadásra került az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért hozzájárulásával Az Év Orosztanára díj Rapcsák Zsuzsa tanárnőnek a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumból. A nevében Györki Tamás vette át az oklevelet, aki a legfiatalabb orosztanár generáció képviselője, szintén a Kőrösiben tanít, s rendelkezik ruszisztika mesterszakos diplomával is. Orosztanár életműdíjat kapott Sztrés Erzsébet, szintén a Körösi egykori tanára, aki nyugdíjba vonulása óta is fáradhatatlan és értékmutató szereplője maradt a hazai középiskolai oroszoktatásnak. Idén leköszönt az orosz nyelvi OKTV szervezőbizottság éléről. Betöltötte 75. életévét és gondos előkészítő munkával jó kezekbe, Dancz Péternek adta át a stafétabotot. 

Az ünnepség részeként a Fiatal Ruszisták III. Prezentációs Kupájának nyertesei is megkapták okleveleiket és jutalmaikat, Gilyán György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet úr kezéből. A helyezésekről itt lehet részletesen olvasni. Valamennyi díjazottat különleges könyvekkel jutalmazta az Orosz Ház, a pénzjutalmakat pedig a Russkiy Mir Alapítvány pályázati kerete biztosította.

Ezután megköszöntük Oszipova tanárnő egész éves odaadó munkáját, amelyet az online formátum sem tudott megzavarni, majd átvonultunk a mesébe illő karácsonyfa túloldalára és meghallgattuk a záró metodikai szombat előadását.

 

2021 12 18 III Prezi Kupa Dijatado

2021 12 18 III Prezi Kupa Dijatado

0

/

0

0

/

0