Rendhagyó piknik a ruszisztikán

Szabó Viktor | 2020.09.29.
Rendhagyó piknik a ruszisztikán

A ruszisztikás hallgatók egyik legmeghatározóbb programja a Ruszisztikai Piknik, amelyen elbúcsúztatjuk végzős hallgatóinkat, útravalóul pedig mindenki számot vethet az elmúlt évek történéseivel, amíg eljutott a mesterszakos diplomáig.

Erre rendszerint a nyári záróvizsgák után szokott sor kerülni, de a járványhelyzet – mint sok minden mást – ennek az eseménynek a forgatókönyvét is átírta. Közvetlenül a záróvizsgák lezárását követően sor került ugyan egy Skype-os találkozóra, ahol a frissdiplomások összegezhették tapasztalataikat. De szerettünk volna személyesen is búcsút venni a hallgatóktól, ezért rendhagyó módon a Fortocska Galéria új kiállításának megnyitója után, szeptember 25-én sort kerítettünk egy őszi piknikre.

Sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk, így nem tarthattuk meg szabad téren a rendezvényt, ahogy eredetileg terveztük, de igyekeztünk beltéren is megfelelő piknikhangulatot teremteni, terített asztallal, enni- és innivalóval várni vendégeinket.

A rendezvényen négy idén, illetve a keresztfélévben végzett hallgató és a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ munkatársai mellett több jelenlegi mesterszakos, doktori programos és öregdiák is tiszteletét tette.

Miután számot vetettünk az elmúlt évvel/évekkel, meghitt hangulatú kiscsoportos beszélgetések alakultak ki. A csaknem három órás klubdélután alatt az idő gyorsan elrepült, s az épület zárása előtt néhány perccel, nehéz szívvel ugyan, de be kellett rekesztenünk az együttlétet.