Online Nagy Földrajz Kvíz Oroszországról

Oroszország hatodik alkalommal rendezte meg a Nagy Földrajz Kvízt

Gyimesi Zsuzsanna | 2020.11.30.
Online Nagy Földrajz Kvíz Oroszországról

2020. november 29-én hatodik alkalommal került sor a Nagy Földrajz Kvízre, amit az 1845 óta működő Orosz Földrajzi Társaság szervez angol és orosz nyelven. Az akció célja többek között annak elősegítése, hogy a földrajzi ismeretek ne kopjanak ki az általános műveltségből, illetve hogy a földrajz mint tudományterület őrizze meg társadalmi presztízsét.

Idén természetesen online is részt lehetett venni az akcióban. A Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ azonban az Orosz Kulturális Központ patinás épületét választotta a kvíz megírásának helyszínéül, a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett. Idén először vett részt Magyarország helyszínként a világméretű földrajzi műveltségi vetélkedőben az OKK-nak köszönhetően. A Nagy Földrajz Kvíz a Nagy Tollbamondás mintáját követi, annak óriási népszerűségén fellelkesülve.

A vetélkedő 40 kérdésből állt, amit 45 perc alatt kellett megoldani. Topográfiai, történelmi és kulturális ismeretekre egyaránt szükség volt a meglehetősen nehéz tesztkérdések megválaszolásához. De ez nem kedvetlenítette el a vállalkozó szellemű résztvevőket, inkább motiválóan hatott. Úgyhogy a jövő évi tesztet felkészültebben fogjuk várni.