Metodikai szombatok 2018-ban - visszapillantás

2018.12.10.
Metodikai szombatok 2018-ban - visszapillantás

Idén a tizedik évadot zárta a Ruszisztikai Központ metodikai szombat-sorozata. Az orosztanároknak szóló szakmódszertani mesterkurzusokat Oszipova Irina vezeti rendületlen kitartással, odaadással és energiával.

Miért töltik a komolyan leterhelt tanárok szabadszombatjaik egynegyedét az egyetemen, munkával, tanulással? A mesterkurzus rendszeres résztvevői egyöntetűen megfogalmazták, hogy nem csak a szakmaiság vonzza őket, hanem Oszipova Irina veretes orosz nyelvhasználata, sugárzó személyisége és az a barátságos, oldott légkör, ami a Ruszisztikai Kabinetben fogadja őket.

Az őszi félév sztártémái a nyelvi gazdaságosság különböző megnyilvánulási formái voltak a szóképzés területén. Továbbá szóba kerültek a tagadás, a meglét/hiány kifejezési lehetőségei, a különböző divatos fűszerek és főzési alapanyagok elnevezései, illetve az orosz nyelv változásának legaktuálisabb tendenciái is.

Idén először élő zenével búcsúztattuk az esztendőt. Völgyi Zoltánné, a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Középiskola tanára zongorázott és megénekeltette a tanárokat.