Kocsmakvíz – a XII. Ruszisztikai Napok zárórendezvénye

Gyimesi Zsuzsanna | 2021.05.11.
Kocsmakvíz – a XII. Ruszisztikai Napok zárórendezvénye

Május 6-án játékkal, de még mindig a jubileumok jegyében zárult a XII. Ruszisztikai Napok.

Egyrészt kihirdetésre került a Dosztojevszkij születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő kreatív kihívás akció végeredménye. A feladat az volt, hogy Vaszilij Perov 1872-ben festett híres Dosztojevszkij-portréját kellett újraalkotni. A legtöbb szavazatot Tömő Ákos történész hallgató munkája kapta.

Másrészt sor került a központ évek óta legnépszerűbb programtípusára, egy kocsmakvízre, aminek tematikus blokkjai a Nobel-díj, Jurij Gagarin űrrepülése, Fjodor Dosztojevszkij, Mihail Bulgakov, Tatyjana Tolsztaja és Borisz Akunyin írók jeles jubileumai előtt tisztelegtek.

A két órás játékfolyam sok meglepetést, vidámságot és érdekességet tartalmazott. Úgy látszik, az online jelenlét sem csökkenti a kocsmakvízek vonzerejét, de azért reméljük, hogy a következő alkalommal közös térben, asztalok körül ülve, csapatokban lehet majd vetélkedni.

A három napos rendezvénysorozaton több mint 100 érdeklődő látogatott el Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ virtuális tereibe, ami alapján elmondható, hogy a XII. Ruszisztikai Napok is sikeres volt.