Karantén-mindennapok Oroszországban - Ruszisztikai Napok

Gyimesi Zsuzsanna | 2020.05.05.
Karantén-mindennapok Oroszországban - Ruszisztikai Napok

A "Karantén-mindennapok Oroszországban" Alina Urazbekova (Orosz Kulturális Központ) prezentációjával indult. Szóba került az oroszországi karantén-mindennapok minden fontos momentuma: hogyan lehet közlekedni, étkezni, vásárolni, művelődni, sportolni, szórakozni, tanulni; milyen rendkívüli szociális intézkedések születtek, ki betegedett meg az ország vezetői közül, és milyen Moszkva, amikor nincs tömeg és nincsenek dugók. 

A beszélgetés második felében Sz.Bíró Zoltán Oroszország szakértő beszélt három, alapvetően fontos kérdéskörről, ami 2020-ban teljes mértékben meghatározza Oroszországot. Ezek az alkotmány-reform, a gazdasági helyzet az olaj- és földgázárak alakulásának tükrében, valamint a vírus hatása az előbbi kettőre, illetve az emberek viselkedésére. Kimeríthetetlen témák, amelyek ma világszerte mindenkit érzékenyen érintenek. 

Összesen 33 résztvevő csatlakozott a programhoz, ami technikai zökkenők nélkül, jó hangulatban zajlott. Elmondhatjuk, hogy a Ruszisztikai Napoknak van virtuálisan perspektívája is:).