Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupája

Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupája
12/06

2019. december 06. 13:00 - 17:00

ELTE BTK Ruszisztikai Kabinet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. Főépület II. emelet 237-38.)

12/06

2019. december 06. 13:00 - 17:00

ELTE BTK Ruszisztikai Kabinet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. Főépület II. emelet 237-38.)


Kedves egyetemi hallgatók és doktoranduszok!

A Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ meghirdeti a Fiatal Ruszisták Prezentációs Kupáját!

 

Mi a Kupa célja?

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk az orosz témák iránt érdeklődő bölcsészhallgatóknak arra, hogy éppen formálódó szakdolgozatuk, szemináriumi dolgozatuk, tudományos cikkük témáját bemutassák egy szakmai fórumon, érdeklődő közönség és zsűri előtt, s ezzel együtt megmérettessék prezentációs készségüket is.

 

Ki jelentkezhet?

Olyan alapszakos, mesterszakos és doktori képzésre járó hallgatók jelentkezését várjuk, akik orosz témában végeznek kutatásokat akár filológiai, akár történettudományi, akár egyéb bölcsészettudományi területen.

 

Miért érdemes jelentkezni?

Azért érdemes jelentkezni, mert az első három helyezett egyenként 30 000, 20 000 és 10 000 forintos könyvutalványban részesül. Emellett minden résztvevő számára értékes szakmai tapasztalatot lehet szerezni a zsűri és a közönség visszajelzései alapján.

 

Mikor és hol lesz a verseny?

A verseny 2019. december 6-án 13-kor kerül megrendezésre az ELTE BTK kampuszán.

 

Mi történik a Kupa során?

A Kupa két fordulóban zajlik le. Az első fordulóban a résztvevőknek 5 perces, Power Point-diákkal vagy Prezi-prezentációval kísért mini-előadásban kell bemutatniuk a jelentkezés során megjelölt, készülőben lévő tudományos munkájuk témáját. A második fordulóba továbbjutók lehetőséget kapnak egy hosszabb, 10 perces prezentáció megtartására, amelyben részletesebben kitérhetnek a témával kapcsolatos korábbi eredményekre, a saját kutatás jelenlegi állására és várható eredményeire.

 

Milyen szempontok alapján választják ki a győzteseket?

Az első és második forduló után a szakmai zsűri a közönség bevonásával választja ki a továbbjutókat, illetve a dobogósokat. Az előadások célja minden esetben az, hogy a prezentálók felkeltsék a hallgatóság érdeklődését a téma eredetisége, újszerűsége, illetve várható eredményei alapján. Az elbírálási szempontok magukban foglalják mind a témaválasztás tudományos relevanciáját és színvonalát, mind a prezentációs mód meggyőzőségét, befogadhatóságát. Tehát tartalom és forma, kutatói elkötelezettség és előadói kvalitások egyaránt fontosak.

 

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezéseket 2019. november 25-án reggel 9 óráig várjuk. A jelentkezés elfogadásáról legkésőbb november 26-ig visszajelzést küldünk.

 

Hol lehet jelentkezni?

Az alábbi űrlapon lehet jelentkezni a személyes és elérhetőségi adatok megadásával, illetve a prezentálandó mű 500 szavas absztraktjával (±10%).

 

Hová lehet fordulni a felmerülő kérdésekkel?

A ruszisztika@btk.elte.hu címen minden felmerülő kérdésre választ adnak a szervezők.