Az egyik legjelentősebb tudományos adatbázisban a russianstudies.hu

ÚJ ELTE BTK-S FOLYÓIRAT A SCOPUSBAN!

Az egyik legjelentősebb tudományos adatbázisban a russianstudies.hu

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Scopus Content Selection & Advisory Board (CSAB) elfogadta a RussianStudiesHu című folyóirat jelentkezését a Scopus adatbázisba, és megkezdik az indexálását! A Scopus az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa, amely tudománymetriai kutatások és szakirodalom keresésére egyaránt alkalmas. A folyóirat jelentőségét és perspektíváit tovább szélesíti, hogy mivel az európai és oroszországi történeti ruszisztika érintkezési felületei nagyon leszűkültek, a folyóirat jelentős platformot jelent az oroszországi, kelet- és nyugat-európai, valamint tengerentúli kutatók számára.

RussianStudiesHu az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért által kiadott folyóirat, mely az ELTE BTK Történeti Intézet Kelet-, Közép-Európa Története és Történeti Ruszisztikai Tanszék támogatásával 2019 óta jelenik meg. A keleti szláv, az oroszországi és a szovjet történelem bármely problémájának (beleértve a magyar és kelet-európai vonatkozásokat) történettudományos vagy más rokondiszciplína általi feldolgozott tudományos cikkeket publikál orosz, angol és magyar nyelven. 

RussianStudiesHu munkájához a nemzetközi történeti ruszisztika kiemelkedő képviselői csatlakoztak. Ezzel kilépett nem csupán egy konkrét egyetemi műhely, de a magyar ruszisztika keretei közül is, és az egyetemes tudomány szolgálatába állt. Minden tanulmányhoz angol nyelvű összefoglaló és tárgyszavak készülnek. A folyóirat szabadon elérhető, az open access elvei szerint működik. A RussianStudiesHu-t indexálja a DOAJERIHPLUSMATARKA, CORE, BASE, Dimensions, WorldCat, EPACEEOLScilit, elibrary.ru. A folyóirat cikkeinek archivált változata elérhető az ELTE EDIT oldalán. A RussianStudiesHu 2023-ban az "MTMT minősített folyóirat" címet is elnyerte.

Forrás