Amikor a Jean Monnet Program és a Moszkvai Állami Pedagógiai Egyetem törekvései Budapesten összeérnek

2019.04.02.
Amikor a Jean Monnet Program és a Moszkvai Állami Pedagógiai Egyetem törekvései Budapesten összeérnek

2019. március 30-án 14 órakor – igen, bizony szombaton – a Moszkvai Állami Pedagógiai Egyetem (MPGU) tíz fős delegációja meglátogatta a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központot... 

tájékoztatta a jelenlévőket a küszöbön álló együttműködés nyújtotta konkrét lehetőségekről és beszélgetett az orosztanítás magyarországi helyzetéről a mesterkurzuson részt vevő gyakorló orosztanárokkal.

A Moszkvai Állami Pedagógiai Egyetem és az ELTE rektora május közepén fog aláírni egy újabb együttműködési keret-megállapodást. Izgalmas kihívás egy ilyen szerződést tartalommal megtölteni. Ennek előkészítése végett érkezett Budapestre a delegáció és az ELTE Bölcsészkarán már tudták, hova érdemes fordulni. Az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért részéről Dr. Oszipova Irina, a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ részéről Gyimesi Zsuzsanna fogadta a vendégeket.

A Jean Monnet Program az Európai Unió harminc éve futó integrációs projektje, amely a tagországok tudományos és oktatási együttműködésének alakítását támogatja, a döntéshozók, a szakemberek és a civil kezdeményezések közti érdemi kapcsolatok serkentése által. A moszkvai delegáció, élén V.P. Dronovval, az MPGU általános rektorhelyettesével és L.A. Trubina oktatási rektorhelyettessel – ennek a programnak a keretében töltött el egy hetet Budapesten.