A mai orosz nyelv és oktatásának kihívásai XXV.

2019.08.29.
A mai orosz nyelv és oktatásának kihívásai XXV.

A budapesti Orosz Kulturális Központ és az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központja közösen invitálja Önöket „A mai orosz nyelv és oktatásának kihívásai” (Современный русский язык: функционирование и проблемы преподавания) című XXV. Nemzetközi Tudományos és Módszertani Konferenciára.

A konferencia a budapesti Orosz Kulturális Központban kerül megrendezésre 2020. május 15-16-án. A konferencia munkanyelve orosz.

Az egyes szekciók témái:

  1. Вопросы методики преподавания русского языка как иностранного.
  2. Лингвистические исследования и возможности их использования в практике преподавания русского языка как иностранного.
  3. Вопросы литературоведения, лингвокультурологии и художественного перевода.
  4. Билингвизм в России, ближнем и дальнем зарубежье.

A konferencia munkája során kerekasztal kerül megrendezésre az alábbi témában: «Национально-ориентированный современный учебник по РКИ: концепции и их практическое осуществление».

A konferencia kezdete 2020. május 15. 10 óra (regisztráció reggel 9-től), záróünnepsége pedig előreláthatóan május 16-án 15 órakor lesz. 

A konferencia anyagaiból kötet készül («Вестник» № 34), mely része lesz az oroszországi РИНЦ rendszernek, csakúgy, mint a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma rendszerének (ISSN 1788-9502).

A regisztrációs díj 15$, mely a konferencián való részvételt és a tanulmánykötetben való publikációt foglalja magában. (A magyarországi konferencia-résztvevők nem tartoznak regisztrációs díjjal.)

A budapesti utazást és tartózkodást a konferencia résztvevői maguk finanszírozzák.

A jelentkezési lapokat kérjük elektronikusan küldjék el az Orosz Kulturális Központ munkatársának, Alina Urazbekovának az aa.urazbekova@ruscenter.hu címre 2020. március 20-ig. A Szervezőbizottság döntéséről, hogy a jelentkezést elfogadta-e vagy sem, a jelentkezők legkésőbb 2020. április 1-ig kapnak értesítést.

Kérjük, osszák meg a hírt a konferenciáról kollégáikkal is.

JELENTKEZÉSI LAP