Draw Your Life kihívás a Ruszisztikán

2019.07.25.
Draw Your Life kihívás a Ruszisztikán

Idén tizedik alkalommal fog részt venni az ELTE BTK négy hallgatója a Várnai Csernоrizec Hrabar Magánegyetem szervezésében megrendezésre kerülő intenzív nyári orosz oktatásmódszertani mesterkurzuson augusztus 18–24 között.

8 ország 12 város 12 csapata fogja összeadni tudását és alkotókedvét az egy hetes kurzuson, hogy ősztől otthon majd ki-ki kamatoztatni tudja a közös nemzetközi tapasztalatokat. Minden évben komoly felkészülés előzi meg a részvételt, előre megadott feladatcsoportok alapján.

Az idei magyar csapat a ’Draw Your Life’ műfaját választotta a prezentációja elkészítéséhez. A ”2019 a Színház Éve Oroszországban” akcióhoz csatlakozva mini-bábelőadásokkal is készülnek a magyar résztvevők, ami nem kis kihívás, hiszen a mesterkurzus csapatainak több mint a fele szláv országokból érkezik, ahol sokkal nagyobb hagyományai vannak az egyetemista korosztályban a kreatív megnyilvánulásoknak, mint nálunk. Úgy tűnik azonban, hogy idén a magyar csapat ebben a tekintetben is az élmezőnybe fog tartozni.